// právě čtete ...

Fotobanky

Shutterstock Newsletter 172 – Tipy pro začátečníky II.

Originální článek je k dispozici na webu Shutterstocku.

V prvním díle Tipů pro začátečníky se objevili užitečné tipy pro ty, kteří se do fotobank teprve pustili. Nyní pokračujeme a uvádíme tipy, jak zvýšit vaše výdělky na Shutterstocku.

Tipy pro začátečníky – Co dělat a co nedělat II.

* Klíčová slova vytvářejte důkladně. Vždy myslete na relevanci, srozumitelnost a jednoduchost – jak často autorům říkáme, jsou to klíčová slova, která vedou k prodeji, takže je vybírejte s rozmyslem.

* Nepřidávejte nerelevantní klíčová slova. Toto vede pouze ke frustraci kupujících a velmi pravděpodobně i ztrátě možného prodeje.

* Držte se svých silných stránek. Pokud například přírozeně tíhnete k fotografii přírody, držte se jí.

* Neomezujte se. Pokud existuje něco, co doopravdy chcete, najděte cestu, jak toho dosahnout! Ať už je to výlet někam, kde jste ještě nebyli, účastnit se fotografického kurzu, nebo experimenty s různým vybavením, jediná věc, která vás může zastavit ve zdokonalení dovedností jste vy sami!

* Zálohujte své soubory. Technické závady, zhroucení počítače nebo jiné nehody se stanou vždy, když je nejméně očekáváme.

* Nepředpokládejte, že proto, že mnoho fotografů dnes přešlo na digitální formát, nemusí správně upravovat a ukládat svoje fotky. Pamatujte si, že není nic důležitejšího, než pečlivá archivace. Nejlepší kousky uložte lokálně u sebe, celkovou kolekci pak pro jistotu uložte i na geograficky vzdálenější místo (pro případ krádeže, požáru atd.)

* Přemýšlejte u focení. Přemýšlejte o tom, jak můžou být vaše fotky použity – prodávat nebo propagovat výrobky nebo služby.

* Nezapomeňte si sbalit základní set všude s sebou – extra objektivy, stativ, blesky, filtry a také spoustu smluv Model release (smlouva s modelem na fotografii). Informace o Model Release Shutterstocku naleznete zde.

* Choďte na Shutterstock forum, zejména do sekce Kritika. Prezentujte svoji práci a ptejte se, naopak zkuste komentovat díla ostatních.

* Nebuďte nečinní. Buďte aktivní účastník – je to skvělý způsob, jak poznat stejně smýšlející talentované lidi.

* Stejně jako u fora, projděte si i hlavní stránku Shutterstocku. Čím více si budete jistí, tím rychlejší se proces nahrávání stane.

* Neváhejte kontaktovat Shutterstock, pokud budete mít nějaké otázky nebo obavy.

>>>

Začněte ihned, registrujte se na Shutterstocku a začněte vydělávat prodejem své grafiky a fotek. Podrobné informace a všechny texty najdete česky v sekci Shutterstock prodej.

DISKUZE

Žádný komentář for “Shutterstock Newsletter 172 – Tipy pro začátečníky II.”

PŘIDEJ KOMENTÁŘ

Musíte být přihlášeni pro odeslání komentáře.